Çoğu insan, yastık kılıflarıyla yüz yüze çok fazla zaman harcıyor, kelimenin tam anlamıyla oradaki mide uyuyanlar için. Buna rağmen, çok önemli olan nevresimler, hijyenik tutmak için olması gerektiği kadar sık yıkanmaz. Bir Yatak Danışmanı anketi, Türk erkeklerinin yastık kılıflarını değiştirmeden 29 gün ve Türk kadınların 20.4 gün beklediğini buldu. Bu, her iki cinsiyet için de hesaba katılarak, yastık kılıfı değişimleri arasında ortalama 24,6 gün eder.
Yastık kılıflarını daha sık değiştirme durumu oldukça ilgi çekicidir. Ortalama bir insan haftada 49 ila 60 (veya daha fazla!) saatini yastık kılıfına sarılmış halde geçiriyor. Bu süre zarfında yüzümüzden, vücudumuzdan ve başımızdan ter, vücut yağları ve ölü deri hücreleri dahil olmak üzere bir sürü kötü şeyi kasaya aktarıyoruz . Bu tür şeylere maruz kalmak ciltte sivilce/akneden şiddetli alerji veya astım semptomlarına kadar her şeye neden olabilir.
Bunu, mikroskobik toz akarlarının (dışkılarından ve ufacık ölü bedenlerinden bahsetmiyorum bile) bu tür ortamlarda hızla çoğaldığı gerçeğiyle birleştirin ve yastık kılıfının neden daha düzenli olarak değiştirilmesi gerektiğini anlamak kolaydır. Küçük böceklerden kurtulamamak, cilt sorunları ve hatta kızarıklıklar da dahil olmak üzere alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Astımı olan kişiler sürekli toz akarlarına maruz kaldıkları için ciddi nöbetler geçirebilirken, daha hafif alerjisi olan kişiler kronik burun akıntısı, hapşırma veya sulanan gözlerle mücadele edebilir.